Share
Scroll down

Art Deco

Project Gallery

Project Info

1920 - 1940 perioada care a dat primul stil cu adevarat industrializat. Acest stil se caracterizeaza prin forme geometrice pure (linii drepte, colturi, forme perfecte, cercuri si unghiuri).  Un stil curat si simplu, minimalist, care a progresat spre o forma si mai simpla odata cu evolutia stilurilor arhitectonice, de-a lungul anilor. Daca dorinti sa includeti in casa dumneavoastra elemente ale design-ului Art Deco, va putem consilia cu privire la:

Culoare; indraznete, cu multe contraste, recomandam culorile precum galben, rosu, verdele, albastrul. Un design interior de succes poate necesita ca si contrastul dorit sa fie dat de piesele de mobilier, comune perioadei respective. Puteti folosi numeroase culori pastelate precum rozul sau beige-ul, care, spre exemplu, pot face echipa buna cu auriul, argintiul sau negrul. respective).

Recomandam sa evitati orice element decorat cu motive florale intr-o astfel de incapere, fie ele print-uri, piese de mici dimensiuni sau tesaturi.

Iluminarea; in art deco corpurile de luminat erau adesea facute din sticla gravata, alba sau colorata in stil Tiffany, alaturi de crom, noul material al vremii. Este putin probabil sa mai gasiti piese originale astazi, insa pe piata exista in continuare o multime de reproduceri.

Podelele; cele mai intalnite solutii ale vremii erau: linoleumul cu design abstract, gresia in alb-negru, pardoseala lacuita dar si covoarele de mari dimensiuni cu motive geometrice.

01.
© lutamentum 2019 / All rights reserved.
Back to top